van-els-optiek-orthoptie-1

Van Els Optiek in Heemskerk heeft een orthoptiste in dienst

Recht zien, dat is heel belangrijk. Om goed zicht te hebben, is het van belang dat u scherp ziet, maar ook recht kan zien, zodat de hersenen de beelden goed kan verwerken. Van Els Optiek in Heemskerk heeft een orthoptiste in dienst en kan uw oogstand of samenwerking tussen de ogen onderzoeken en eventueel verbeteren.

De orthoptiste onderzoekt en behandelt klachten of problemen op het gebied van:

  • Scheelzien
  • Lui oog
  • Dubbelzien
  • Oogbewegingsstoornissen
  • Verziendheid, bijziendheid en cilindrische refractie- afwijkingen bij kinderen
  • Specifieke hoofdpijn- en leesklachten

Ook de visuele ontwikkeling bij kleine kinderen vormt een aandachtsgebied van de orthoptist. Onze orthoptiste onderzoekt en behandelt klachten of problemen bij kinderen én volwassenen.

Scheel kijken

Orthoptie voor kinderen

Bij Van Els Optiek maken we een bezoek aan de orthoptist zo leuk mogelijk. Met kinderen doen we diverse spelletjes, tijdens het onderzoek. Zo zien we al hoe de kinderogen reageren. Aan het einde van het onderzoek vertelt de orthoptist wat er gaat gebeuren. Misschien moet uw kind een bril gaan dragen. Sommige kinderen hebben een lui oog. Dit betekent dat één van de ogen niet goed genoeg heeft leren kijken. Over het oog dat wel goed kan kijken wordt dan een pleister geplakt, zodat deze gaat ‘slapen’.

De meeste kinderen worden geholpen door middel van een bril of het afplakken van het zogenaamde luie oog. Vanaf de geboorte tot een jaar of 12 zijn de ogen van kinderen in ontwikkeling. In deze jaren worden er zenuwbanen aangelegd tussen de ogen en de hersenen. Als bijvoorbeeld een oog scheel kijkt, kan dit er toe leiden dat de banen van een oog niet goed ontwikkeld worden. Het afplakken van het goede oog kan hierbij helpen. Het mindere oog wordt hierdoor gestimuleerd om beter zijn best te doen.

Wilt u meer informatie, bel ons gerust. Onze specialisten staan graag voor u klaar en geven deskundig antwoord op al uw vragen.

Maak een afspraak


Top