Openingstijden: Maandag gesloten, Dinsdag en Woensdag 9.00 tot 18.00 uur, Donderdag 9.00 tot 18.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur, Vrijdag 9.00 tot 18.00 uur,
Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur.

Gezichtsveld

Gezichtsveldonderzoek

Het gezichtsveld is het gebied dat het oog in één keer zonder te bewegen kan overzien. De gezichtsvelden van het linker- en het rechteroog zijn niet hetzelfde. Ze overlappen elkaar voor een groot deel en ze vullen elkaar aan. Bij een gezichtsveldonderzoek is het meestal niet het belangrijkst de uiterste grens van het gezichtsveld te bepalen. Het gaat er om te ontdekken of er zwakke of blinde plekken bestaan. Deze plekken kunnen het gevolg zijn van afwijkingen aan het netvlies, de oogzenuw of de hersenen.   

Waarom een gezichtsveldonderzoek? 

Een gezichtsveldonderzoek wordt geadviseerd als de oogdruk te hoog is, of te hoog is geweest. Verhoogde oogdruk kan leiden tot gezichtsverlies. Dit gaat zeer geleidelijk. Bovendien begint de uitval van het gezichtsveld vaak op een plaats waar het niet opgemerkt wordt. Daardoor kan het gezichtsverlies aan de aandacht ontsnappen.Wanneer iemand de gezichtsvelduitval wel al opmerkt is de schade vaak al blijvend.Met een onderzoek van het gezichtsveld kunnen defecten in een vroeg stadium worden opgespoord. Ook neurologische aandoeningen en onbegrepen vermindering van de gezichtsscherpte kan een reden zijn om een gezichtsveldonderzoek te doen. 

Onderzoek

 Tijdens het onderzoek rust u met uw kin op een steun en kijkt u strak naar het fixeerpunt in een halve bol. Op verschillende plaatsen gaan na elkaar steeds lichtjes aan en uit. Iedere keer dat u een dergelijk lichtje ziet, reageert u door op een knop te drukken. Op deze manier kan het hele gezichtsveld in kaart worden gebracht. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten en is pijnloos, maar vereist wel concentratie. Uw ogen hoeven voor een gezichtsveldonderzoek niet te worden gedruppeld.  

   

 

   

 

 

   

 

Klanten vertellen