van-els-optiek-oogonderzoek-2

Diverse soorten onderzoeken bij Van Els Optiek in Heemskerk

Uw ogen en zicht laten onderzoeken, dat kan bij Van Els Optiek in Heemskerk. Onze specialisten voeren een aantal onderzoeken uit, zoals een gezichtsveldonderzoek, OCT-scan of oogdrukmeting. Een fundusfoto en fixatie disparatie-onderzoek doen wij ook dagelijks. Bij ons op de afdeling bent u in goede handen, want u wordt omringd door vakspecialisten.


Fundusfoto

Met 'fundus' wordt de achterzijde in uw oog bedoeld, oftewel het netvlies. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden en daarom wordt een fundusfoto gebruikt om de huidige conditie van uw netvlies vast te leggen. Zo kunnen onder andere uw bloedvaatjes in het oog worden beoordeeld, maar ook als u diabetes heeft, wordt macula degeneratie wel of niet vastgelegd met een fundusfoto.

Gezichtsveldonderzoek

Het gezichtsveld is het gebied dat het oog in één keer zonder te bewegen kan overzien. Tijdens een gezichtsveldonderzoek wordt er gekeken naar een eventuele uitval in het gezichtsveld. Deze uitvalplekken kunnen het gevolg zijn van afwijkingen aan het netvlies, de oogzenuw of de hersenen. Een gezichtsveldonderzoek wordt o.a. geadviseerd als de oogdruk te hoog is of te hoog is geweest. Verhoogde oogdruk kan namelijk leiden tot gezichtsverlies. Met dit onderzoek worden uitvalplekken al in een vroeg stadium opgespoord.

Fundus foto

OCT scan

OCT-scan

Een OCT-scan is een lasertechniek om een afbeelding van de oogstructuur te maken. Met een OCT-scan brengen we uw centrale deel van het netvlies in beeld. Dit wordt ook wel de ‘gele vlek’ of ‘macula’ genoemd. Door afwijkingen in het netvlies en rondom de oogzenuw te constateren, kunnen we oogziektes als glaucoom en macula degeneratie opsporen en het verloop in de gaten houden.

Oogdrukmeting

De inwendige druk van uw oog kunnen wij meten met een oogdrukmeting, daarbij maken wij gebruik van een tonometer. Tussen de 10 mm en 20 mm Hg zit u goed. Zit u erboven of eronder, dan kunnen er beschadigingen aan uw oog optreden. Het gevaar is dat u niet voelt of uw oogdruk goed of slecht is. Daarom is het bij ons, bij Van Els Optiek, een standaardprocedure dat wij bij klanten boven de 40 jaar altijd een oogdrukmeting uitvoeren.


Polatest

Een Polatest is een zeer nauwkeurige meting die door onze specialisten wordt uitgevoerd. De polatest is ontwikkeld om de afwijking van de ogen te meten, deze afwijking zorgt voor verschillende klachten als hoofdpijn, nek- en schouderklachten, branderige ogen en duizeligheid. Met deze meting wordt vastgesteld of er sprake is van fixatie disparatie. Meer informatie over fixatie disperatie leest u hier.
 
Kortom, bij Van Els Optiek in Heemskerk staan wij voor de gezondheid van uw ogen. Wij zijn geen typische opticien, onze zorg gaat veel verder. Met alle kennis onder één dak kunnen wij u op een hoop vlakken helpen. Indien u meer informatie wenst, staan wij voor u klaar!

Maak een afspraak


Top