van-els-optiek-fixatie-disparatie-1

Veel aandacht voor fixatie disparatie bij Van Els Optiek

Bent u er al van op de hoogte dat onze hersenen op een dag meer dan 80% beelden verwerken? Onze ogen moeten dus goed samenwerken. Bij Van Els Optiek in Heemskerk wordt er veel aandacht geschonken aan asthenope klachten en dus fixatie disparatie. Fixatie disparatie is een visueel probleem waarbij er een onjuist beeld wordt gevormd omdat de twee ogen niet met elkaar samenwerken. Helaas kunt u dit niet direct waarnemen, maar als u de volgende asthenope klachten herkent, dan raden wij u aan om bij ons binnen te lopen:

  • Duizelig zijn

  • Schouder- en nekklachten

  • Slecht zicht in de auto, bijvoorbeeld bij schemering

  • Branderige/vermoeide ogen

  • Hoofdpijn

  • Niet lang achter elkaar kunnen lezen en/of achter de computer zitten 

  • Geen motoriek

  • Een handschrift dat slordig kan zijn

Gelukkig hebben wij het goede nieuws; onze oogspecialisten kunnen uw oogbalans weer herstellen! Fixatie disparatie is erfelijk of u krijgt het door bijvoorbeeld een whiplash; door de beschadiging van de halswervelkolom kan de fijne motoriek van de ogen van slag raken. Wij werken ook nauw samen met organisaties voor reïntegratie, therapiepraktijken en revalidatie-artsen.

Voordat bepaald kan worden of een FD onderzoek nuttig en zinvol kan zijn, is het belangrijk welke klachten en de ernst van de klachten te bepalen. De uitkomst van de screening bepaalt of een FD onderzoek hulp kan bieden. Deze screening is vaak van toepassing bij mensen met whiplashklachten.

Beantwoord de vragen

Duizelig

Een prismabril is de oplossing


Een oplossing voor fixatie disparatie is een prismabril. Een prismabril ziet er ‘normaal’ uit, alleen het bestaat uit speciale glazen. Deze brillenglazen zorgen ervoor dat uw ogen weer gaan samenwerken. Met als gevolg: uw asthenope klachten verdwijnen! Na twee maanden wordt er een controle uitgevoerd, waarbij het functioneren van de bril en de afname van de klachten worden geëvalueerd. Een prismabril is ook goed voor als u dyslexieproblemen heeft. Dyslexie kan helaas niet verholpen worden. Wel kunnen wij voor een speciale bril zorgen, waardoor u of uw kind het beeld veel rustiger en prettiger ziet. U bent daardoor veel minder snel vermoeid.

Van Els Optiek; de fixatie disparatie specialist! 


Sinds 1989 is Van Els Optiek in Heemskerk gespecialiseerd in de techniek van fixatie disparatie en het opmeten van prismabrillen. Met een bak ervaring in zijn zak (in de optiek, de optometrie en in een oogheelkundige ziekenhuispraktijk) geeft Van Els Optiek ook masterclasses in prismametingen voor optometristen in binnen- en buitenland.

Heeft u last van asthenope klachten? Wacht niet te lang en maak een afspraak bij Van Els Optiek in Heemskerk. Ons team van specialisten staan voor u klaar.

Maak een afspraak


Top