van-els-optiek-drogen-ogen-1

Het droge ogen spreekuur bij Van Els Optiek in Heemskerk

Komt u uw bed uit met dichtgeplakte ogen? Kunt u contactlenzen niet lang genoeg dragen? Heeft u last van jeukende, brandende en/of tranende ogen? Dan wordt het tijd dat u ons ‘droge ogen spreekuur’ bezoekt. Tijdens dit uur kijken wij naar uw ogen en geven wij advies. Want wat is nu precies de oorzaak van uw droge ogen? Meerdere redenen kunnen namelijk meespelen.

De traanfilm van uw oog bestaat uit meerdere lagen. Als de verhouding tussen deze lagen niet voldoende in balans is, kan het zo zijn dat de traan te waterig is, waardoor deze snel zal verdampen. Hier reageren de ogen dan weer op door extra tranen aan te maken. Dus veel tranen bij droge ogen klinkt heel tegenstrijdig, maar is dit zeker niet.

Drogen ogen

Achter de computer

Ook als u veel achter de computer werkt en één of meerdere van deze klachten herkent, kan het voor u zeker zinvol zijn om eens een afspraak te maken op ons droge ogen spreekuur. Wist u namelijk dat als wij achter de computer werken, we 66% minder knipperen dan nodig is voor een goede bevochtiging van de ogen? Wij geven u graag advies zodat drogen ogen verleden tijd zijn.

Maak een afspraak voor het droge ogen spreekuur. Wij wachten uw belletje of mailtje af!

Oogdruppels voor droge ogen

Indien u last heeft van droge over vermoeide ogen dan is het moeilijk kiezen welke oogdruppel aan te schaffen, hoe maakt u deze keuze? Er zijn erg veel oogdruppels op de markt, met elk een andere samenstelling, doel en werking. Wij hebben de producten van URSAPHARM in huis, zoals EvoTears oogdruppels en de HYLO-druppels. In winkel vertellen wij u er graag meer over.

Maak een afspraak


Top